Ortodonti setiniz için bazı temel aletler

  • 0 yorum
Ortodonti setiniz için bazı temel aletler

Diş hekimliği öğrencisiyseniz, diş hekimliği alanındaki en önemli tedavilerden birini keşfetmek için ortodonti setiniz için bazı temel aletler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanız gerekir.

Birçok alet ortodontik tedaviye özgüdür. Hastaların ortodonti tedavilerine başlamadan önce, dişhekimliği öğrencilerinin bu ortodonti aletlerini tanıması ve kullanması gerekir.

Bu nedenle, ortodonti setiniz için gerekli bazı enstrümanları anlamanıza yardımcı olacak ortodonti aletlerini tanıtmak isteriz.

 

Ortodonti nedir?

Diş hekimliği öğrencisi ve geleceğin diş hekimi olarak, düzensiz dişlerle çalışacağınız ve hastaların problemlerini çözmeniz gerekeceğinden, kendinizi mükemmel ortodonti aletlerliyle donatmanız gerekir.

Dişleri düzeltmek ve diğer amaçlar için birçok alet ve ürün kullanılsa da, bazı detaylara dikkat etmeniz gerekir.

Ortodonti aletlerin kullanımlarını ve türlerini anlamak için öncelikle Ortodontinin diş hekimlerinin düzensiz dişleri ve çeneleri nasıl tedavi ettiğini tanımladığı terimi anlamalısınız.

Bazı durumlarda bu çarpık dişleri ve çeneleri tedavi etmek için diş teli gerekir. Diş problemlerini düzelten, diş teli ile dişleri temizleyen ve sürekli diş teli takılması sonucu oluşabilecek iltihaplı dokuları tedavi eden birçok ortodonti alet mevcuttur.

 

Ortodonti setiniz için gerekli aletler nelerdir?

Geleceğin profesyonel diş hekimi olarak, hastaların sorunlarını gidermek ve hedeflerinize ulaşmak için doğru ortodonti aletlerine ve malzemelerine ihtiyacınız var.

Ayrıca, düzensiz ve çarpık dişlerden şikayetçi olan birçok kişi vardır.

Ortodonti aletleri, hastanızın sorunlarını kolaylıkla çözecektir.

Müşterilerinizin diş teli, temizleme solüsyonu veya daha birçok ortodonti aletine ihtiyacı olabilir, siz her zaman hazır olmalısınız.

Ortodonti setiniz için bazı temel aletler

İşte bazı ortodontik aletler:

Ayna: diş aynası, ayna kullanılmadan hastanın ağzındaki belirli konumlar için doğrudan görüşün imkansız olduğu en yaygın ve temel ortodonti aletlerinden biridir.

Ayrıca, bir  diş aynası kullanılarak, görselleştirme ve alet erişilebilirliği için dil, yanak ve diğer dokuların retraksiyonu, diş aynasının pürüzsüzlüğünden dolayı retraksiyon sırasında hastalarda tahrişe veya ağrıya neden olmadan gerçekleştirilebilir.

Düz Prob: diş probları, ortodontik braketlerin temizlenmesinde ve elastomerik ligatürlerin çıkarılmasında önemli bir rol oynar.

Ayrıca düz prob, ortodontik braketlerin yerleştirilmesine ve braketlerin etrafındaki fazla kompozitin çıkarılmasına yardımcı olur.

Pamuk pensesi: Diş pensesi, izolasyon sırasında ağız içindeki küçük nesneleri almak ve pamuk rulolarını yerine yerleştirmek için kullanılır.

Bant Parlatıcı: Bant iticiye benzer, ancak bant perdahlayıcı düzleştirilir ve ortodontik bandı hastanın dişine uyacak şekilde konturlamak için kullanılır.

Bant itici: Bu bant itici, uzun bir sapa ve ortodontik bandı hastanın ağzına yerleştirmek ve takmak için açılı, dikdörtgen, tırtıklı bir uca sahiptir.

Plastik dolum aleti: Bu diş aleti, dişe yapıştırmadan önce ortodontik brakete bir kompozit uygulamak için kullanılır.

 

Braket Cımbız: Ortodontik braketleri yerleştirmek ve tutmak için iki açılı uca sahip ters etkili bir alet olan "braket tutucu" olarak da adlandırılır.

139 Piramitl ve konik gaga:Piramidal ve konik gagalar, kuş gagalarının veya 139 penselerin ortodontik tellerini bükmek için kullanılır.

Tel Kesici Bir tel kesici olarak bilinir ve özellikle paslanmaz çelik bitişik harfler için, çapı 0,016 inç'e kadar olan telleri dilimlemek için iğne ve bağ kesici seti kullanılır.

Yanak Çekici: Ortodontik işlemler sırasında hastanın ağzının fotoğrafını çekerken, bu el aleti dudakları ve yanakları geri çeker.

Diş hekimliği öğrencisiyseniz ortodonti setinizi hazırlamak için hemen Medoloji 'yi ziyaret edin.

Ortodontik tedavi, gelecekte karşılaşacağınız en yaygın bir durumdur, bu nedenle diş hekimliği muayenehanenizde deneyim kazanmak önemlidir.

Diş hekimliği öğrencileri için en güvenilir online dental mağazalardan biri olan Medoloji de en iyi diş aletlerini bulabilirsiniz.

Medoloji size en iyi online alışveriş deneyimini, yüksek kaliteli dental aletleri, hızlı sevkiyatı ve gerekli teknik desteği garanti eder.

 

yorum Yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

SİPARİŞİNİZ İLE İLGİLİ NOTUNUZ:
Liquid error (snippets/cart-drawer line 228): product form must be given a product

Ne arıyorsun?