Dental Frez Çeşitleri ve Kullanım Alanları

  • 0 yorum
Dental Frez Çeşitleri ve Kullanım Alanları

Diş hekimliği alanındaysanız veya diş hekimliği öğrencisi olmayı düşünüyorsanız, diş frezlerinin çeşitlerini ve kullanımlarını duyacaksınız.

Bu nedenle diş frezlerini avantajlarına ve kapasitesine göre diş hekimlerinin günlük işleri için en gerekli aletlerden biri olarak kabul edebiliriz.

Bu arada, piyasada çeşitli tipte diş frezleri vardır, bu nedenle, ister ortodontik veya diş hekimliği muayenehanesi için olsun, dental frez aletini satın alırken doğru seçimi yapmalısınız.

Diş kemiği veya diş minesi gibi sert dokuların kesilmesi, farklı şekil, boyut ve taneciklerde tasarlanmış ve iki veya daha fazla keskin kenarlı bıçak ve çoklu kesici kenarlara sahip döner aletler olmadan gerçekleştirilemez.

Ayrıca bilim ve teknoloji, gelişmiş diş prosedürleri için çeşitli seçenekler ve diş restorasyonunun hazırlanması için kesme seçenekleri ile diş frezleri geliştirmiştir.

 

Dental burs kompozitleri nelerden yapılmıştır?

Her diş frezi üç bölümden oluşur:

1.Kafa, bıçağın bulunduğu yerdir ve dokuları kesmek için döner.

2.Boyun başa bağlıdır ve kesme bıçağını taşır.

3.Frezin en uzun kısmı, farklı el kısımlarına takmak için çeşitli uçları olan saplardır.

Ayrıca, günümüzde sağlam, güvenilir ve yüksek kaliteli diş frezleri paslanmaz çelik, çelik, tungsten karbür ve elmas kumdan yapılmaktadır.

 

Mükemmel diş frezi nasıl seçersiniz?

Bıçak açılarına ve konumuna, kum aşındırıcılığına ve kafanın şekline bağlı olarak bıçak izlenimine dikkat etmek gerekir.

 

Dental frez çeşitleri ve kullanım alanları nelerdir?

Profesyoneller ve dişhekimliği öğrencileri, gerekli ihtiyaçlara bağlı olarak farklı diş frezleri kullanabilirler. 

İşte diş frezlerinin farklı türleri ve kullanımları:

 

Elmas Frez

 

Elmas Frez

 

Elmas frez kullanmanın birçok avantajı vardır, örneğin:

Elmas frezler hızlı aktivite sağlar ve düzgün kesim yapar. Aşırı hassasiyet gereken tekniklerde buna ihtiyacınız olacaktır.

Dental elmas frez almayı planladığınızda, doğal elmasların muadillerine göre daha yüksek dayanıklılığa ve daha uzun ömürlü niteliklere sahip olduğunu unutmayın.

Büyük malzeme parçalarını kaldırmak yerine hassas çalışma için uygun bir frez ihtiyacınız varsa, dental elmas frezler sizin için en iyi seçim olacaktır.

Daha yüksek bir cila oluştururken, daha ince kumlu bir elmas frez kullanın.

Elmas diş frezleri, porseleni keserken ve aynı anda cilalarken kullanılır.

 

Carbide frez 

 

Carbide frez

 

Karbür frezler, elmas frezlerden daha pürüzsüz yüzeyler sağlar.

Ayrıca, karbür frezler kenarlarını diğer frezlerden daha uzun süre korudukları için yüksek sıcaklıklara herhangi bir diş frezinden daha iyi dayanabilir.

Ayrıca, karbür frezler, diğer dental frez türlerine göre daha az titreşime sahiptir.

Karbür frezleri akrilik, gümüş ve altın gibi çok çeşitli yüzeylerde kırılmadan veya ufalanmadan kullanabilirsiniz.

Kavite hazırlığı, eski dolgunun çıkarılması veya kemiğin şekillendirilmesi durumlarında karbür diş frezlerini tercih edebilirsiniz.

Diş hekimliği öğrencilerine alet ve malzeme sağlayan son derece güvenilir bir web sitesi olan Medoloji'de çeşitli diş frezlerini inceleyin.

 

Çelik Frez

 

Çelik Frez

Çelik frezler, yüksek hızları ile karakterize edilirler ve özellikle aşınmaya dayanıklı karbürlerle birleştirildiğinde aşınmaya dirençli ve yüksek kenar direnci sağlarlar.

Eşzamanlı olarak çelik frezler, dişin çıkarılması ve kavite hazırlığı üzerinde çalışmaya yardımcı oldukları için de ekonomik bir çözüm sunar.

Ayrıca çelik frezler çok esnek ve yumuşaktır. Ayrıca karbür frezlere göre daha yüksek ufalanma ve kırılma direnci sunarlar.

 

Z-rex elmas frez

 

Z-rex elmas frez

 

Verimlilik ve dayanıklılığın bir kombinasyonunu istiyorsanız, Z-rex elmas frezleri en iyi seçimdir.

Z-rex elmas frezler, yüksek performans ve dayanıklılık özellikleri sayesinde kuronlar ve köprüler için mükemmel bir seçimdir.

Ayrıca Z-rex elmas frezler, devrim niteliğindeki ERA bağları sayesinde seramik restorasyonları çıkarmak ve trepanı ayarlamak için kullanılan özel kesici aletlerden biridir.

Z-rex elmas frezler, diş laboratuvarınız için bir avantaj olan kısa işlem süresini garanti ettikleri için size zaman kazandırabilir.

 

Seramik Frez

 

Seramik Frez

Diğer diş frezleri gibi ısıyı iletmediği için mükemmel diş frezlerinden biri olarak kabul edilir, bu nedenle seramik frez ayarlanan akrilik parçaların bütünlüğünü korur.

Ayrıca termoplastik ayarı için de iyi bir seçimdir ve soğutmalı kesme özelliği sayesinde diş frezlerini değiştirirken yanık riskini azaltır.

Büyük teklifleri ve indirimleri kaçırmayın. Dental frez setlerinizi ve aksesuarlarınızı almak için Medoloji'yi ziyaret edin.

 

Dental frezler, diş muayenehaneniz için en gerekli araçlardır. Başarılı bir diş hekimi olmak için frezlerle çalışmanız önemlidir. Frezlerin güç ve özellikleri vardır, bu yüzden farklılıkları anlamalı ve sizin için en uygun frezi seçmelisiniz.

Örneğin, elmas frezler dişi öğütür ve daha sonra parlatmak için pürüzlü bir yüzey bırakırken, karbür frez küçük bıçak ağızlarına sahip olduğu için karbür diş frezleri dişin çok küçük parçalarını dilimlemek için idealdir.

Ayrıca, karbür frezler metaller için mükemmeldir. Öte yandan, elmas frezler aşırı ısınabilir ve körelebilir.

Bu nedenle, belirli bir ekipman ve malzeme  arayan bir dişhekimliği öğrencisiyseniz, diş hekimliği alanında en iyi online alışveriş deneyimi olan Medoloji'yi ziyaret etmeden karar vermeyin.

 

Medoloji'de bu diş frezlerine de göz atabilirsiniz:

Green INVERTED Frez - Anguludurva

Ront Frez - Havalandırıcı

Canavar Frez

Yeşil Ront Frez - Anguludurva

Yeşil Ters - Havalandırıcı

 

 

 

 

yorum Yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

SİPARİŞİNİZ İLE İLGİLİ NOTUNUZ:
Liquid error (snippets/cart-drawer line 228): product form must be given a product

Ne arıyorsun?