Diş Ameliyatında Kullanılan Malzemeleri İnceliyoruz

  • 0 yorum
Diş Ameliyatında Kullanılan Malzemeleri İnceliyoruz

Ağız, diş ve çene cerrahisi, çeşitli diş ve çene bozukluklarının tedavisi ile ilgilenen bir daldır. Bu dal, diş ameliyatlarını da kapsamaktadır. 

Ağız diş ve çene cerrahisi dalı bu amaçla pek çok farklı diş hekimliği aletlerine ihtiyaç duyar. Bu yazıda, temel olarak aşağıdaki konularla ilgili daha ayrıntılı bilgiye sahip olabilirsiniz:

  • Diş Hekimliğinde Cerrahi Uygulamalar ve
  • Diş Ameliyatında Kullanılan Malzemeler.

Diş Hekimliğinde Cerrahi Uygulamalar

Cerrahi uygulamalar genel olarak lokal anestezi altında gerçekleşir. Bu uygulamalar aşağıdaki rahatsızlıkların tedavisinde etkilidir:

  • Ağız içi yumuşak ve sert doku tedavileri
  • Tümöral patoloji 
  • Kistik patoloji 
  • Diş ve çene kırıkları
  • Gömülü diş çekimi/tedavisi
  • Yarık damak veya dudak 
  • Dental implant tedavisi.

Diş hekimi, hastanın durumuna göre gerekli radyolojik bulguları edindikten sonra uygun tedavi yöntemini belirler. Bu tedavi yöntemi her hastalık için farklı olabileceğinden, diş hekimi farklı ekipmanlara ihtiyaç duyabilir. Şimdi ağız diş çene cerrahisi ameliyat malzemeleri konusunu daha yakından inceleyebiliriz.

Diş Ameliyatında Kullanılan Malzemeler

Diş ameliyatında kullanılan malzemeler hastalığın seyrine ve tedavi yöntemine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Aşağıda, bu ameliyatlarda temel olarak kullanılan diş hekimliği aletlerini bulabilirsiniz.

Muayene Seti (Ayna, Sond , Presel)

Muayene seti, pek çok tedavi yönteminde kullanıldığı gibi diş ameliyatında da ihtiyaç duyulan bir settir. Bu set, ayna, sond ve preselden oluşur. 

Işıklı Aeratör

Ağız diş çene cerrahisi ameliyat malzemeleri arasında ışıklı aeratör önemli bir yer tutar. Bunun önemli sebeplerinden biri, aletten yayılan mavi ışığın diş yüzeyini yeterli miktarda aydınlatmasıdır. Ayrıca dişteki çürüme kalıntılarını da ortadan kaldırmada etkilidir. 

Bistüri Ucu ve Bistüri Sapı

Bistüri ucu, implant cerrahisinde önemli yer tutan diş hekimliği aletlerinden biridir. Oldukça keskin olan bu alet, dokuda kesi uygulamada etkilidir. Boyut ve numaraları farklı olabilmektedir. 

Medoloji’de, 12 numaralı, 15 numaralı ve 11 numaralı bistüri ucu bulabilirsiniz. Tek kullanımlık olan bu bistüri uçlarına paslanmaz çelikten yapılan bistüri sapı takılır.

Elevatör

Diş ameliyatında kullanılan malzemeler arasında önemli yer tutan bir diğer ürün ise elevatördür. Elevatörler farklı model ve çeşitte üretilebilmektedir. 

Bu sebeple keskin veya yuvarlak gibi farklı uçlara sahip elevatör bulmak mümkündür. Medoloji’den bu ürünü elevatör seti olarak takım halinde de satın alabilirsiniz.

Küret

Küretler diş hekimliğinin vazgeçilmez araçlarından biridir. Kök tedavisinde de kullanılan küretin özellikleri krevatuvara benzemektedir. Diş eti altına girerek diş taşı da çıkarabilmektedir. 

Easmar Davye Seti 10'Lu

Bir diğer ağız diş çene cerrahisi ameliyat malzemeleri arasında bulunan ürün ise davyedir. Davye, çocukların süt dişlerini çekmek için kullanılan bir diş hekimliği aletidir. Medoloji’den 10’lu set olarak alabileceğiniz Davye seti

  • Üst süt keser davye, 
  • Üst süt molar davye, 
  • Alt süt keser davye ve 
  • Alt süt molar davye gibi çeşitlerden oluşmaktadır. 

Kilitli Dental Enjektör

Dental enjektör, diş ameliyatında kullanılan malzemeler arasında sıklıkla yer alan bir üründür. Kilitli mekanizma sayesinde iğne kısmının ayrılmasının önüne geçilir. Dental anestezide sıklıkla kullanılan bir üründür.

Özetle, dental cerrahi diş, ağız ve çene gibi farklı bölgelere uygulanabilen bir tedavi yöntemidir. Diş ameliyatında kullanılan malzemeler, her tedavi yöntemi için çeşitli model ve şekle sahiptir. 

Diş hekimleri ve diş hekimliği öğrencileri, ihtiyaçlarına uygun ameliyat malzemelerini tek bir tıkla Medoloji’den satın alabilirler. Medoloji, tüm dental ihtiyaçlarınızı 48 saat içinde kapınıza getirir ve 7/24 müşteri desteği sunar. 

Ayrıca, 14 gün içinde ücretsiz iade seçeneği de sunmaktadır. Daha fazla diş hekimliği alet ve malzemeleri incelemek için hemen Medolojiyi ziyaret edin!

 

yorum Yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

SİPARİŞİNİZ İLE İLGİLİ NOTUNUZ:
Liquid error (snippets/cart-drawer line 228): product form must be given a product

Ne arıyorsun?