Chamfer Frez Nedir? Ne İçin Kullanılır?

  • 0 yorum
Chamfer Frez Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Chamfer frez, frez çeşitleri arasında sıklıkla kullanılan aletlerden biridir. Frezler temel olarak diş temizleme, diş eti tedavisi ve dişlerin düzeltilmesi amacıyla kullanılır. 

Dişin ihtiyacına göre diş hekimi tarafından tedaviye uygun frez çeşidi seçilir. Bu yazıda, aşağıdaki soruların cevaplarını bulabilirsiniz:

  • Chamfer Frez Nedir?
  • Chamfer Frez Ne İçin Kullanılır?
  • Chamfer Frez Çeşitleri

Chamfer Frez Nedir?

Chamfer frezlerin de aralarında bulunduğu frezler, şekillerine ve birlikte kullanıldıkları alete göre farklı isimler alabilmektedir. Bunun yanı sıra, yapıldığı malzemeye göre de farklı isim alabilmektedir. Bu frez çeşitlerinden bazıları:

  • Chamfer frez
  • Fissür frez
  • Rond frez
  • Alev uçlu frez
  • Aeratör frezi
  • Piyasemen frez ve 
  • Anguldruva frezdir.

Chamfer Frez Ne İçin Kullanılır?

Chamfer frez, dişin çürümüş veya hasar görmüş kısmının temizlenmesi ve dişin şekillendirilmesinde kullanılabilmektedir. Birlikte kullanıldığı alete göre kullanım amacı değişebilmektedir. 

Örneğin, bir aeratör chamfer frez, aeratör freze benzer kullanım alanlarına sahiptir. Bunlar arasında diş eti hastalığı tedavisi yer almaktadır. 

Ayrıca, diş eti boşluklarının açılmasında da kullanılabilmektedir. Bunun yanı sıra, bir aeratör chamfer frez hava boşlukları oluşturacak şekilde tasarlanmıştır. 

Chamfer Frez Çeşitleri

Bir chamfer frez, yeşil, kırmızı ve sarı gibi farklı renklerle adlandırılabilmektedir. Anguldruva ve aeratör modelleri de mevcuttur. Medoloji’de bu ve daha fazla chamfer frez modellerini bulabilirsiniz. 

Sarı Chamfer Frez - Aeratör

Sarı Chamfer Frez- Aeratör, diğer aeratör frezlerine benzer şekilde, ağrıyı minimize edecek şekilde tasarlanmıştır. Medoloji’den satın alabileceğiniz bu frez çeşidinin kullanımı rahat ve kolaydır. Paket içeriğinde bir adet frez bulunur ve cila ve parlatma için uygundur.

Yeşil Chamfer Frez - Aeratör

Medoloji’de bulabileceğiniz Yeşil Chamfer Frez - Aeratör, Elmas marka bir frezdir. Aeratör ile uyumludur ve frez tipi torpidodur. 

Bu chamfer frez çeşidinin maksimum devir hızı 225.000 devirdir. Kullanım alanları arasında kesim, hazırlık, bitim ve cila yer almaktadır.

Kırmızı Chamfer Frez - Aeratör

Kırmızı Chamfer Frez - Aeratör, yuvarlak uçlu silindir şekline sahiptir. Paket içeriğinde bir adet frez bulunur. Kesim kalitesi yüksek ve uygun fiyatlıdır. Ayrıca 225.000 devir özelliğine sahiptir. Son olarak, sağlık profesyonellerinin kullanımına uygun olduğu unutulmamalıdır.

Sarı Needle Frez - Anguldurva

Bir diğer Elmas marka ürün olan Sarı Needle Frez - Anguldurva, içeriğinde bir adet ürün bulundurmaktadır. Düşük hızlı anguldruva başlık için uygundur. 

RA frez tipi arasında yer alır ve şaft tipi RA (22mm) (MIDWEST LA ile aynı)dir. Ayrıca şaft çapı: 2.35mm’dir. Şekli konik iğnedir ve toplam uzunluğu 22 mm’dir. 

Sarı Chamfer Frez - Anguldurva

Sarı needle frez benzer şekilde, Sarı Chamfer Frez - Anguldurva’yı da Medoloji’de uygun fiyata bulabilirsiniz. Yine Elmas marka olan bu chamfer frez çeşidi, düşük hızlı anguldruva başlık için uygundur. 

Tip olarak RA frezdir, ve şaft tipi RA (22mm) (MIDWEST LA ile aynıdır) idir. Şaft çapı ise 2.35mm’dir. Sarı needle frez-Anguldruvadan farkı, şekil olarak konik fissür olmasıdır. Bu ürünün toplam uzunluğu 22 mm’dir.

Kırmızı Chamfer Frez - Anguldurva

Şekli konik iğne olan Kırmızı Chamfer Frez - Anguldurva, Medoloji’den satın alabileceğiniz bir diğer chamfer frez çeşididir. Paket içeriğinde bir adet frez bulunmaktadır. Düşük hızlı anguldruva başlık için uygundur. 

RA frez tipi arasında yer alır ve şaft tipi diğerlerine benzer şekilde RA (22mm) (MIDWEST LA ile aynı) idir. Yine toplam uzunluğu 22 mm ve şaft çapı 2.35 mm’dir.

Yeşil Chamfer Frez - Anguldurva

Medoloji’yi ziyaret ederek kolaylıkla temin edebileceğiniz Yeşil Chamfer Frez - Anguldurva, Elmas markası tarafından sağlanmaktadır. Yukarıdaki chamfer frezlere benzer şekilde RA frez grubundadır ve şaft çapı 2.35 mm’dir. Şekli konik pah idir, toplam uzunluğu 22 mm ve şaft tipi RA (22mm) (MIDWEST LA ile aynı) idir.

Bu yazıda, temel olarak “chamfer frez nedir?” ve “chamfer frez çeşitleri nelerdir?” sorularının cevabını inceledik. Chamfer frez ve benzeri diğer diş hekimliği alet ve malzemeleri için Medolojiyi ziyaret etmeyi unutmayın.

Medoloji, diş hekimleri ve diş hekimliği öğrencilerine, ihtiyaç duydukları dental malzemeleri sağlayan bir web sitesidir. 7/24 müşteri desteği sunan Medoloji, 48 saatte kapıda sipariş sözü vermektedir. 

Diş kliniklerinin ihtiyaç duyduğu pek çok kaliteli diş hekimliği ürününe uygun fiyatlı olarak sahip olabilirsiniz. Siparişinizle ilgili sorun yaşamanız durumunda 14 gün içinde ücretsiz iade seçeneği de mevcuttur.

yorum Yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

SİPARİŞİNİZ İLE İLGİLİ NOTUNUZ:
Liquid error (snippets/cart-drawer line 228): product form must be given a product

Ne arıyorsun?