Led Işınlı Dolgu Cihazı Ne İşe Yarar? Fiyatları Nedir?

  • 0 yorum
Led Işınlı Dolgu Cihazı Ne İşe Yarar? Fiyatları Nedir?

Led ışınlı dolgu cihazları, dolgu tedavisinde kullanılan alternatif cihazlardan biridir. Bu cihazdan verilen mavi ışık, dolgunun sertleştirilmesi amacıyla kullanılır.

Bu yazıda, aşağıdaki konular hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz:

  • Led ışınlı dolgu cihazı nedir?
  • Kompozit dolguda kullanılan dolgu cihazı
  • Diş ışın cihazı ne işe yarar? ve 
  • Led ışınlı dolgu cihazı fiyatları.

Led Işınlı Dolgu Cihazı Nedir?

Led ışınlı dolgu cihazları, beyaz dolgu olarak da bilinen kompozit dolgu tedavisinde kullanılan bir alettir. Cihazdan yayılan mavi ışık, uygulanan dolgunun sertleşmesini sağlar. 

Bu mavi ışık ultraviyoleye yakın olsa da mavi renk bandında yer alır ve göze zarar verebilir. Normalde ultraviyole ışığın dalga boyu 10-400 nm arasında iken bu ışığın dalga boyu 400 nm’den daha uzundur. 

Cihazın ucundaki optik uç, ışığı odaklar ve ışığın etkisini arttırır. Böylece sağlam bir dolgu elde edilmiş olur. Şimdi de bu cihazın uygulandığı dolgu yöntemini daha yakından tanıyalım.

Kompozit Dolguda Kullanılan Dolgu Cihazı

Dişte oluşan çürük; kahve, çay ve şekerli gıdalar gibi besinlerin tüketimi sonucu ortaya çıkabilmektedir. Bu besinler zamanla dişte aşınmaya ve sonrasında çürüğe neden olabilmektedir. 

Bunun sonucunda diş hekimi, hastaya uygun olan tedavi yöntemini uygular. Bu yöntem, dolgu veya kanal tedavisi olabilmektedir. Daha erken aşamada olan çürükler dolgu ile tedavi edilebilmektedir. 

Dolgunun uygulanabilmesi için diş hekimi öncelikle dişte bulunan çürüğü uzaklaştırır. Dişler çürükten arındırıldıktan sonra dolgu işlemine geçilir. Bu aşamada diş hekimlerinin kullanabileceği üç dolgu türü vardır. 

Bunlar, amalgam dolgu, porselen dolgu ve kompozit dolgudur. Diğer dolgu türleri gibi kompozit dolgu da var olan çürük oluşumunun gelişmesini durdurmak amacıyla uygulanır. 

Kompozit dolgu, ışınlı dolgu veya lazerli dolgu olarak da adlandırılabilmektedir. Diş hekimleri tarafından sıklıkla tercih edilen bu dolgu türü aynı zamanda en güncel dolgu yöntemlerinden biridir. 

Işık cihazı dental, ağızdaki herhangi bir dişe rahatlıkla uygulanabilmektedir. Dişlerin doğal rengiyle aynı olduğu için tercih sebebi olmaktadır.

Led Işınlı Dolgu Cihazı Ne İşe Yarar?

Peki diş ışın cihazı ne işe yarar? Bu cihaz ile ışığın dalga boyları ayarlanarak dişe uygun renkte bir dolgu yapılmış olur. Bu, ultraviyole ışığına yakın dalga boyunda bir ışıktır. Medoloji’den satın alabileceğiniz bu led cihazının ışık yoğunluğu 1200mW/cm2’dir.

Bu ışık cihazı dental alanda kompozit dolgu uygulanmasında önemli bir rol oynar. Bu dolgu, tabakalar halinde dişteki kaviteye yerleştirilir. Daha sonra, cihazdan yayılan ışınlar bu dolguyu sertleştirir. Bu işlemin ardından dolgu dişe göre şekillendirilebilir. 

Kompozit dolgunun ve bu dolgu için uygulanan led cihazının pek çok avantajı bulunmaktadır. Bunlardan biri, bu dolgu türünün tek seansta uygulanabilir olmasıdır. Bunun yanı sıra, hem ön hem arka dişlere uygulanabilmektedir. Ayrıca, dolgu uygulanan diş, tedavinin hemen ardından kullanılabilmektedir. 

Bu cihaz, estetik bir dolgu görünümü tercih eden hastalar için de oldukça kullanışlıdır. Amalgam dolgu ile kıyaslandığında daha estetik bir görünüm sunmaktadır. Bunun yanı sıra, aşağıdaki diş sorunlarının tedavisinde de başarıyla uygulanabilmektedir: 

  • Diş aşınması
  • Çürük tedavisi
  • Kırık diş
  • Diş hassasiyeti ve
  • Aralıklı diş yapısı.

Led Işınlı Dolgu Cihazı En Güncel Fiyatları

Her hastanın tedavi süreci ve uygulanan tedavi yöntemi birbirinden farklı olabilmektedir. Diş hekimi, hastanın ağız içindeki problemlerini dikkatle inceleyerek teşhisi ve tedavi yöntemini belirler. 

Bu doğrultuda, tedavinin ücreti de hastanın durumuna bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu noktada, kullanılan dolgu malzemesi ve çürüğün şiddeti de fiyatı belirleyen önemli etkenler arasındadır. 

Bunların yanı sıra, led ışınlı dolgu cihazı fiyatları da markaya ve ürün özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Bu cihaz, başarılı ve etkili bir tedavi sunduğu için diğer dolgu cihazlarından farklı fiyatlandırılabilir. 

Medoloji’de, Tudor marka led ışınlı dolgu cihazları bulabilirsiniz. Ürün özellikleri incelendiğinde, 5s, 10s, 15s, 20s, 25s, 30s, 35s, 40s yüksek mod zaman ayarı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra, 1s, 3s, 5s, 10s ultra modu ve 1s, 3s, 5s darbe modu da mevcuttur. Ayrıca, 5s, 10s, 15s, 20s rampa modu da bulunmaktadır. 

Medoloji, ihtiyacınız olan pek çok diş hekimliği ürünlerini bulabileceğiniz bir web sitesidir. Siparişinizi takip eden 48 saat içinde ürünü kapınızdan alabilirsiniz. Ayrıca, 14 gün içerisinde ücretsiz iade seçeneğinden de yararlanabilirsiniz. Daha fazla uygun fiyatlı ve kaliteli ürün görmek için Medoloji’yi ziyaret etmeyi unutmayın.

yorum Yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

SİPARİŞİNİZ İLE İLGİLİ NOTUNUZ:
Liquid error (snippets/cart-drawer line 228): product form must be given a product

Ne arıyorsun?